Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La malaltia d'Alzheimer

La malaltia d'Alzheimer és una demència progressiva que produeix una degeneració de les cèl·lules cerebrals (neurones). El seu origen és desconegut, malgrat que és una de les demències més freqüents. Actualment s'està investigant per trobar-ne la cura i a dia d'avui existeixen tractaments farmacològics i no farmacològics que alenteixen el deteriorament.

La malaltia d'Alzheimer fou descrita per primer cop l'any 1907 pel neuròleg Alois Alzheimer. Des de llavors fins avui dia, les investigacions han millorat exponencialment, però alhora han augmentat el nombre de casos de la malaltia. Aquesta malaltia implica un deteriorament progressiu, principalment de l'esfera cognitiva: (alteració de la memòria, de l'orientació, del llenguatge,...).

Símptomes que porten la persona a la pèrdua progressiva de l'autonomia i que acabarà incidint en la totalitat de les activitats de la vida diària. Al mateix temps, poden aparèixer símptomes psicològics i conductuals de la demència que dificulten la cura del malalt.