Saltar a continguts

Associació Alzheimer de Tàrrega i Comarca

Navegació

Menú principal

Qui som?

Logo de l'Associació
Ampliar imatge

 

 

 

 

 

 

Benvinguts a AFA Tàrrega i Comarca

 l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer i altres malalties neurodegeneratives de Tàrrega i Comarca, AFATC, és una organització de caràcter no lucratiu que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades, de manera directa o indirecta, per la malaltia de l'Alzheimer o altres malalties neurodegeneratives. 

- Origen de l'entitat

Inicià les seves activitats d'atenció als malalts d'Alzheimer l'any 1999, com a delegació de l'AFA de Lleida, en resposta a les necessitats de famílies que tenien algun malalt que patia una malaltia neurodegenerativa. El 2001 es constitueix amb entitat jurídica pròpia. Des d'aleshores presta els seus serveis des de Tàrrega, a usuaris procedents de tot l'Urgell i també de comarques veïnes: la Segarra, el Pla d'Urgell, La Noguera, el Segrià, ...

- Finalitat social de l'entitat

Atenció integral als malalts d'Alzheimer i altres malalties del cervell, i als seus familiars i vetlladors. L'AFATC està oberta a totes les persones tant per oferir tractaments cognitius com psicològics, així com per proporcionar assessorament social. Està comprovat científicament que recomanen que les persones afectades per alguna malaltia neurodegenerativa acudeixin a un lloc especialitzat on puguin fer estimulació cognitiva. Tant important és la medicació específica per les demències com l'estimulació cognitiva. En el nostre centre donem atenció també psicològica i social tant a la persona afectada per alguna malaltia neurodegenerativa com als familiars curadors.

 

Declaració d'Útilitat Pública

 

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb la resolució JUS/803/2012, de 27 d'abril i publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 6122 del 7 de maig de 2012 declara d'utilitat pública, entre altres, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Malalties Neurodeneratives de Tàrrega i Comarca (AFATC), núm. d'inscripció 2785, secció 1a, de la demarcació de Lleida.