Saltar a continguts

Associació Alzheimer de Tàrrega i Comarca

Navegació

Menú principal

Notícies

Cercador

 
Imatge de complement
24/09/2018

 Tàrrega ha tornat a caminar i córrer a benefici de la lluita contra l’alzheimer. Fins a 175 persones han participat en la 17à edició de la Marxa Popular coordinada pel Club d’Atletisme Fondistes 100×100 i Ajuntament de Tàrrega, organitzada per l’Associació Alzheimer de Tàrrega i Comarca

La marxa, de 8  quilòmetres fins a Verdú, tambe  ha transcorregut per alguns carrers de Tàrrega en coincidir amb la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou els desplaçaments més sostenibles .
 

http://www.tarrega.tv/tarrega-es-mobilitza-per-la-lluita-contra-lalzheimer/

Imatge de complement Ampliar imatge
23/07/2018

 El passat dilluns vam realitzar la segona sessió del taller "Gaudint de la Música". Ho vàrem fer amb els pacients i les seves famílies.

La jornada va tenir una durada de 1,5 hores. La terapeuta ens va posar en pràctica tot el que ens va ajudar a descobrir en la primera sessió. Vam gaudir de la música i vam veure com pot ser una bona eina per a millorar la qualitat de vida del familiar i el pacient.

Novament donem les gràcies a la FAFAC, hem pogut oferir aquesta activitat als nostres usuaris i a les seves famílies.

El proper dilluns dia 23 a les 17:00h farem la segona sessió del taller. Aquest dia la sessió serà dirigida als familiars i als seus malalts.

Gràcies a la FAFAC hem pogut oferir aquesta activitat als nostres usuaris.

Imatge de complement Ampliar imatge
29/06/2018

 El mitjà de comunicació estrenarà nova pàgina web al setembre, amb l’inici de la nova temporada.

L'emissora municipal Ràdio Tàrrega ha celebrat la seva trobada anyal de col·laboradors. L'acte ha constat d'un sopar - lunch de germanor que s’ha ofert com a agraïment a l’aportació desinteressada en forma de seccions i espais propis dins la programació. Enguany hi ha assistit una setantena de persones entre col·laboradors i professionals de la plantilla. Durant l’acte, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló i la directora de Ràdio Tàrrega, Gemma Peris, han posat de relleu la vàlua de la tasca dels col·laboradors a l'hora d'enriquir els atractius de la graella. Durant la trobada també s’anuncià que a partir del setembre, coincidint amb l’inici de la nova temporada, el mitjà de comunicació estrenarà pàgina web amb més continguts. El nou portal mantindrà una de les prestacions que ha assolit més èxit els darrers anys: el servei de descàrregues via podcast (www.radiotarrega.cat). Els bons resultats d’audiència de l’emissora també s’han posat de manifest mitjançant la xifra creixent de seguidors que Ràdio Tàrrega guanya any rere any a les xarxes socials.

Imatge de complement
20/06/2018

 El passat dimecres dia 21 de juny es va realitzar la cloenda de la 4ª edició del CURS DE PREVENCIÓ DE LA MEMÒRIA a la seu de l’Associació Alzheimer de Tàrrega.

Enguany han participat al curs un total de 18 persones d’entre 66 i 89 anys d’edat. El curs que va iniciar-se com un nou servei de l’entitat ara fa quatre anys, conforma LA UNITAT DE PREVENCIÓ DE LA MEMÒRIA que s’inclou dins de la Unitat de Prevenció, Manteniment i Tractament de la Memòria. Aquesta unitat de caire preventiu té com a objectiu principal prevenir la pèrdua de la memòria però també es treballen altres capacitats cognitives (atenció, orientació, llenguatge, càlcul, ...). Va dirigit a persones que volen mantenir el cervell actiu per tal de prevenir les possibles pèrdues que comporta l’envelliment.

Al llarg d’aquestes quatre edicions s’han ofert 54 places i en la cloenda d’aquest curs s’han presentat els primers resultats significatius dels quatre anys. Les dades ens demostren que un 83% han augmentat i millorat el seu rendiment cognitiu, un 13% ha mantingut el seu rendiment cognitiu, un 3% ha abandonat el curs per motius personals i en un 1% s’ha detectat una davallada significativa que ha permès fer una detecció primerenca dels símptomes de demència i la persona ha estat derivada a la Unitat de Demències de l’Hospital Santa Maria per tal de confirmar diagnòstic.

Durant aquests quatre cursos també hem observat factors que influeixen en el manteniment o davallada de les nostres capacitats. Aquests factors són l’estat de salut general i l’estat de salut mental i anímic de la persona. També influeix el temps que ha passat des del moment de la jubilació. Com més recent és aquest temps, més actius cognitivament ens mantenim però en la mesura que passa el temps menys estimulem la capacitat real de les nostres funcions mentals. És important doncs, que estimulem les nostres capacitats a qualsevol edat i així envellirem saludablement.

El proper mes d’octubre s’iniciarà la 5ª edició per la qual s’obriran les inscripcions el proper mes de setembre a la seu de l’Associació del carrer Alonso Martínez, 11

L’associació Alzheimer compta amb l’experiència des de fa 18 anys en el manteniment i tractament de les persones que pateixen alguna malaltia neurodegenerativa (Alzheimer, Pàrkinson, altres demències...) i atenció psicosocial a les seves famílies. L’any 2010 va esdevenir Centre de Dia Especialitzat en Demències oferint servei de menjador i transport entre altres. Actualment, compta amb l’atenció diària a 45 usuaris i 57 famílies.

Imatge de complement Ampliar imatge
15/06/2018

 

El passat dia 15 de juny el Gyas Club va celebrar el festival de final de curs, acte benèfic a favor de l’Associació Alzheimer de Tàrrega i comarca.

En aquest festival també varem poder celebrar els 35 anys del gimnàs Gyas Club. Per molts anys!!!

El tema d’aquest any ha estat “Els bons records”. Els records és el que ens queda de les vivències de la vida. Malauradament les demències ens els fan oblidar però entre tots lluitarem per tal de que no es perdin i el gimnàs Gyas Club col·labora amb aquest acte solidari a ajudar a recordar o al menys a no oblidar amb tanta rapidesa.

La totalitat de la venda de les entrades va ser donat a l’Associació.
Es va recaptar 1.250 euros que van ser donats íntegrament a l’Associació Alzheimer de Tàrrega i comarca. Els quals seran destinats al projecte de tallers d’estimulació cognitiva i també per donar suport psicològic i social als familiars curadors.

Moltes gràcies al Gimnàs Gyas Club per la iniciativa, a les gimnastes, als pares, mares, a l’Ajuntament de Tàrrega i a totes les persones i empreses que han col·laborat i han fet possible que el festival es podés portar a terme.

MOLTES GRÀCIES I US DESITJEM UN MOLT BON ESTIU!!!

Imatge de complement Ampliar imatge
22/05/2018

 Aquest matí hem participar al programa -anem de Boca en Boca- de Ràdio Tàrrega per parlar de: "L'Estimulació cognitiva en persones cognitivament sanes". Exercicis pràctics al moment. Hi han assistit l'Educadora Social/ Cap de tallers i la Logopeda de l'Associació.

Gràcies de nou a Ràdio Tàrrega!! 

26 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | >