Saltar a continguts

Associació Alzheimer de Tàrrega i Comarca

Navegació

Menú principal

Notícies

20/06/2018
CLOENDA DE LA 4ª EDICIÓ DEL CURS DE PREVENCIÓ DE LA MEMÒRIA DE L’ASSOCIACIÓ ALZHEIMER DE TÀRREGA I COMARCA

 El passat dimecres dia 21 de juny es va realitzar la cloenda de la 4ª edició del CURS DE PREVENCIÓ DE LA MEMÒRIA a la seu de l’Associació Alzheimer de Tàrrega.

Enguany han participat al curs un total de 18 persones d’entre 66 i 89 anys d’edat. El curs que va iniciar-se com un nou servei de l’entitat ara fa quatre anys, conforma LA UNITAT DE PREVENCIÓ DE LA MEMÒRIA que s’inclou dins de la Unitat de Prevenció, Manteniment i Tractament de la Memòria. Aquesta unitat de caire preventiu té com a objectiu principal prevenir la pèrdua de la memòria però també es treballen altres capacitats cognitives (atenció, orientació, llenguatge, càlcul, ...). Va dirigit a persones que volen mantenir el cervell actiu per tal de prevenir les possibles pèrdues que comporta l’envelliment.

Al llarg d’aquestes quatre edicions s’han ofert 54 places i en la cloenda d’aquest curs s’han presentat els primers resultats significatius dels quatre anys. Les dades ens demostren que un 83% han augmentat i millorat el seu rendiment cognitiu, un 13% ha mantingut el seu rendiment cognitiu, un 3% ha abandonat el curs per motius personals i en un 1% s’ha detectat una davallada significativa que ha permès fer una detecció primerenca dels símptomes de demència i la persona ha estat derivada a la Unitat de Demències de l’Hospital Santa Maria per tal de confirmar diagnòstic.

Durant aquests quatre cursos també hem observat factors que influeixen en el manteniment o davallada de les nostres capacitats. Aquests factors són l’estat de salut general i l’estat de salut mental i anímic de la persona. També influeix el temps que ha passat des del moment de la jubilació. Com més recent és aquest temps, més actius cognitivament ens mantenim però en la mesura que passa el temps menys estimulem la capacitat real de les nostres funcions mentals. És important doncs, que estimulem les nostres capacitats a qualsevol edat i així envellirem saludablement.

El proper mes d’octubre s’iniciarà la 5ª edició per la qual s’obriran les inscripcions el proper mes de setembre a la seu de l’Associació del carrer Alonso Martínez, 11

L’associació Alzheimer compta amb l’experiència des de fa 18 anys en el manteniment i tractament de les persones que pateixen alguna malaltia neurodegenerativa (Alzheimer, Pàrkinson, altres demències...) i atenció psicosocial a les seves famílies. L’any 2010 va esdevenir Centre de Dia Especialitzat en Demències oferint servei de menjador i transport entre altres. Actualment, compta amb l’atenció diària a 45 usuaris i 57 famílies.

Imatge de complement